Kartweekend 22 en 23 april 2017

Eindelijk was het weer zover. Het eerste kart weekend van 2017 werd gehouden op 22 en 23 april. Dit keer met een iets andere opzet dan vorige weekenden. In plaats van twee dagen kamperen op de kartbaan, ging A La Kart in twee dagen langs twee kartbanen. Qua selectie geen verrassingen: Vledderveen op dag één en Emsbüren op dag twee. Een goede keuze, want na dit weekend is iedereen het ermee eens dat deze circuits allebei ontzettend gaaf zijn.

Zaterdag vroeg in de ochtend gingen we met tien coureurs op weg, richting het altijd mooie Vledderveen, maar niet voordat we al het materiaal in Oldenzaal over de auto’s hadden verdeeld. Dat was ook het moment dat we er achter kwamen dat een BMW 3-serie cabrio een hele leuke auto is, maar dat er niet veel gereedschap in kan. Gelukkig (of helaas voor degenen die achterin moesten zitten) paste er nog wat op schoot. Veel later arriveerden we in de provincie Groningen en werden we onthaald door een typisch Gronings welkomst: harde wind, koude regen en een aardbeving. Snel de overall, muts, handschoenen en winterjas aan, want het zou april niet zijn als het niet kouder was dan 11 graden. Dat was ook het moment dat we er achter kwamen dat die aardbeving van net, niet een echte aardbeving was, maar het resultaat van een overvloed aan vrije tijd van de lokale jeugd. De heldere geesten in de buurt hadden namelijk wat leuks bedacht: Scooter Racen. Dit zorgde er voor dat we elk uur 20 minuten lang naar scooters moesten luisteren. De rest van de tijd konden we gelukkig vol gas knallen! Dat gebeurde ook, want met een knal reed ondergetekende hemzelf in zijn tweede rondje de bandenstapel in. Gelukkig was er geen schade en konden we snel weer door. Helaas was ik niet de enige die iets te enthousiast werd. Zonder namen te noemen (het was Guido) gebeurde er in dezelfde bocht ongeveer hetzelfde ongeluk. Dit keer echter harder. De kart kon het enthousiasme niet waarderen en verloor zijn achterbumper en uitlaatsteun. Guido was in orde, dus die mocht het weer fixen met onderdelen van de reserve kart. Op het eind van de dag hadden we weer twee rijdende karts!

Op dag twee was het een klein beetje warmer geworden, maar nog steeds met hier en daar een buitje. De Duitsers doen alles wat extremer, dus in Emsbüren zijn we vlak na aankomst helemaal kapot geregend. Maar dus ook: lekker glijden! De setup van de karts was helaas niet zo lekker, dus voordat we echt bezig konden moest daar nog aan geknoeid worden. Gelukkig had de kartbaan een kantine, met goede Duitse koffie en een frituur. Tussen de buien door scheen de zon best lekker, dus aan het eind van de ochtend konden we al mooi door rijden. Dat hadden meer mensen door, dus het werd gezellig druk op de kartbaan. Het probleem was dat we de traagste karts hadden tussen alle 2-takts. In de regen konden we best goed meekomen, maar naarmate het asfalt droger werd, werden we links en rechts ingehaald. Iedereen was gelukkig goed aan het opletten, dus er is de hele dag niets kapot gegaan. De strenge woorden van Mireille hielpen hier natuurlijk ook bij.

Nadat we alle Nederlanders in Duitsland waren ontvlucht (letterlijk iedereen op Emsbüren was Nederlands, en in Vledderveen waren alleen maar Duisters. Het asfalt is altijd beter aan de overkant ofzo), hebben we het weekend afgesloten door voor de tweede keer dat weekend bij wegrestaurant Frans op den Bult te bunkeren. Met een veel te grote hamburger konden we zo terugkijken op een zeer geslaagd weekend!