Racing Against Cancer 2016

  • Post author:
  • Post category:Overig
  • Post comments:0 Comments
  • Post last modified:July 21, 2016

Op woensdag 20 juli, werd het jaarlijkse Racen Tegen Kanker in Assen weer gehouden. Op deze circuitdag, speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker, hielp A la Kart mee met ons eigen Segway-circuit.

Eurol A la Kart circuit

Tussen alle herrie van onder andere racewagens en -motoren, een helikopter, (Dakar-) vrachtwagens en het leger, was A la Kart ditmaal met de stilste activiteit van de dag. Onder leiding Mireille, Remi, Erik, Bart Janssen, Bart van der Vaart, Guido, Koen en Robbert konden kinderen en ouders met Segways rondscheuren over onze snelle Eurol A la Kart Segwaybaan.

Een blije Remi tijdens de "Trackway".
Een blije Remi tijdens de “Trackway”.

De voorbereidingen begonnen al een dag eerder. Na een trackway (*ba-dum ching*, wie hem maakte is uw auteur vergeten) over het echte TT-circuit van Assen hadden we genoeg inspiratie opgedaan voor onze eigen baan. Vol goede moed begonnen we dus aan het bouwen van ons eigen circuit, maar al snel bleek dat er te weinig ruimte en strobalen waren om al onze ideeën toe te passen. Uiteindelijk hielden we een snelle baan over met onder andere een lange doordraaier geïnspireerd op Ossebroeken en een mooie gedeelte dat wat weg had van de Strubben-Veenslang-Ruskenhoek. Na een “paar” testrondes werd het circuit goedgekeurd (en door Guido ook de strobalen) en konden we na nog wat hand-en-spandiensten voor andere beginnen met het inrichten van ons slaapverblijf. Dit keer sliepen we niet zomaar in een of andere tent, nee, we mochten slapen in een pitbox waar een paar weken eerder misschien wel Rossi, Pedrosa of Marquez stond!

 

De volgende ochtend moesten we al vroeg op om de Segways nog even te testen, voordat alle gezinnen kwamen (Je kunt er namelijk nooit vanuit gaan dat ze het na een nacht wachten nog steeds doen). Rond half 10 kwamen de eerste mensen. Heel even leek het erop dat de meeste mensen de Ferrari’s, Lamborgini, BMW’s en Corvette’s interessanter vonden dan ons circuit, maar gelukkig kwamen er na een tijdje steeds meer mensen onze kant op. Al snel was het Eurol A la Kart circuit onafgebroken vol met kinderen en volwassenen die graag eens een paar rondjes over ons circuit wilde rijden. Onder leiding van de hierboven genoemde A la Karters waren het vooral

Erik hield het toch maar bij de trapautootjes.

de jonge Segway-rijders die na een paar twijfelachtige rondjes met een grote glimlach rondscheurde en niet meer van de Segways af te krijgen waren. Ook de snelheid zat er, tot ongenoegen van sommige ouders langs de kant, gelijk al lekker in! Gelukkig waren we dit jaar met een grote groep, zodat we met deze hitte ook nog wat tijd hadden om in de schaduw af te koelen of stiekem een kijkje te nemen bij de racewagens op het echte TT-circuit.

 

Tot een uur of 4 is het vervolgens druk geweest en toen de meeste deelnemers naar huis waren gegaan kon voor ons het echt zware werk beginnen. Alle strobalen mochten namelijk weer terug op de aanhanger, iets dat wat toch wel lastig bleek. Toen na een aantal pogingen alles vast leek te zitten konden we, knus met zijn 5-en in één auto, weer terug naar Enschede!

Wil je meer zien en lezen over deze zeer geslaagde dag? Kijk dan op de Facebook of website van Against Cancer!