Formule 1 kijken 06-09-2015

  • Post author:
  • Post category:Overig
  • Post last modified:September 7, 2015

Formule1060915Op zondag 6 september moest A la Kart een bardienst draaien in de Sportkantine van de UT. Ook werd deze dag de altijd spectaculaire Grote Prijs van Italië verreden op het Autodromo Nazionale Monza, een van de snelste banen op de kalender van de Formule 1. Dit leek ons een goede reden om een leuke A la Kart activiteit te organiseren en om de bekendheid van onze vereniging te vergroten. Op deze dag hebben we dus met een groep leden va A la Kart de race gekeken op het grote scherm in de Sportkantine. Wat het natuurlijk extra leuk maakte was dat bijna alle aanwezige ook mee deden aan het Formule 1 Managerspel.
Het begin was gelijk spannend met Max die als laatste moest starten, Räikkönen die zijn start volledig verpestten en, tot groot ongenoegen van veel “managers”, beidde Lotussen die uitvielen. Naarmate de race vorderde, ontpopte Verstappen (die ook nog een drive-trough penalty kreeg voor het verliezen van zijn motorkap tijdens de kwalificatie) en Räikkönen zich tot smaakmakers van de wedstrijd, met veel gedurfde inhaalacties. Tussendoor was er “helaas” ook nog genoeg tijd om met elkaar te praten over de wagens, de regelementen en andere dingen. Aan het einde werd de race toch weer spannend, nadat de onbedreigd aan kop rijdende Hamilton opeens de opdracht van het team kreeg om hard te gaan pushen. Enkele ronde later viel zijn teamgenoot Nico Rosberg uit met een geplofte motor en dus was het de grote vraag wat er aan de hand was bij Mercedes. Door het uitvallen van Rosberg was er opeens ook een spannende strijd tussen de Williams coureurs voor het laatste plekje op het podium. Uiteindelijk won Hamilton de race, voor de luid toegejuichte Ferrari coureur Sebastian Vettel en Williams rijder en oud coureur van Ferrari Felipe Massa.
Al met al was het dus een zeer geslaagde dag, waar we ook nog met andere mensen over onze vereniging hebben kunnen praten. Zondag 20 september is de volgende bardienst en tegelijkertijd is de Grote Prijs van Singapore. Zet deze datum dus vast in je agenda!