Wij zijn S.K.V. A la Kart, de enige studentenkartvereniging van Nederland! We beschikken over drie racekarts met 390cc Honda 4-takt motoren met 13pk vermogen. Met snelheden tot 100km/u scheur je over het circuit. De snelheidssensatie is fenomenaal, want je bent slechts enkele centimeters van het asfalt verwijderd! Driftend ga je de bochten door. Voel de G-krachten die je uit je kuipje proberen te trekken. Voel de adrenaline uit je oren komen als je tegenstander al twee ronden aan je achterbumper blijft plakken…

Karting heet deze waanzinnig leuke sport die wij al meer dan 35 jaar (komend jaar vieren wij ons 8e lustrum!) op het outdoor kartcircuit in Oldenzaal beoefenen. Deze kartbaan is (m.u.v. vakanties) 5 dagen per week (woensdag t/m zondag), 4 uur per dag geopend en als lid van A la Kart kun je dan onbeperkt rondscheuren over dit circuit!

A la Kart bestaat op dit moment uit ongeveer 45 leden. Om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt, zijn de leden ingedeeld in de status ‘groen lid’, ‘geel lid’ of ‘rood lid’. Als je net lid wordt ben je groen lid en ben je nog afhankelijk van rode leden. Je mag dan nog niet zonder een rood lid gaan karten. Dit om ervoor te zorgen dat er altijd iemand aanwezig is met genoeg kennis over de karts om problemen te herkennen en op te lossen. Als je na een aantal keer karten zelf in staat bent de checklist af te kunnen werken en verantwoord en veilig met de karts weet om te gaan, dan word je geel lid. Gele leden mogen samen met andere gele leden karten. Tot slot kun je nog rood lid worden. Rode leden hoeven niet in aanwezigheid te zijn van een ander geel of rood lid. Zij verzorgen ook de introducties. Als je lid bent en wilt gaan karten dan kun je daarvoor reserveren via het reserveringssysteem na ingelogd te zijn op de A la Kart website.

Naast het karten kan er bij A la Kart ook veel gesleuteld worden. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, onderhouden en repareren we zo veel mogelijk zelf aan de karts. Dit geeft voor alle leden de mogelijkheid om veel kennis en ervaring met de techniek op te doen. Wees niet bang als je hier nog weinig ervaring mee hebt, er zullen altijd (rode) leden klaar staan om het voor te doen, uit te leggen of te helpen!